Conferința ”Eliminarea Birocrației prin e-Guvernare și Inovare în Avantajul Cetățenilor”

    Directorul DRESMARA, Col.conf.univ.dr. Florin-Eduard GROSARU a participat la conferința cu tema „Eliminarea Birocrației prin e-Guvernare și Inovare în Avantajul Cetățenilor”, ediția a II-a, organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale – ADSI împreună cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București în data de 8 noiembrie 2016.

    Dezbaterea a reunit aproximativ 100 de persoane, în principal experți și reprezentanți din administrația publică, din mediul de afaceri și societatea civilă. Obiectivul principal a fost crearea unei viziuni asupra coordonării interinstituționale în vederea formulării și implementării strategiilor și politicilor publice în mod integrat și în acord cu Programul de Guvernare, ca urmare a facilităților oferite de nivelul actual al dezvoltării tehnologiei informației și comunicațiilor.

    Intervenția directorului DRESMARA a constat în prezentarea ofertei educaționale în ceea ce privește noul rol și post înființat la nivelul administrației publice, acela de Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei, cunoscut în literatura de specialitate și în practica altor state sub denumirea de Chief Information Officer.

    Comunicat eveniment ICI : link

    Prof. dr. Reinhard Posch – Chief Information Officer al Guvernului Federal al Austriei: link